Skip to content

„В акцията са включени и комшиите.“ Разказ на Димитър Томов.

15 ноември 2010

Аудио:

Текст:

На 14 януари `89 година ме пуснаха от Главно следствено управление-София и ме предупредиха писмено да не напускам града, в който живея за един месец. На 14 февруари изтече. На 15, 16, 17 февруари пътувах свободно из страната.

На 18 февруари пред дома ми започнаха да дежурят коли на Държавна сигурност с цивилни служители, които не ми позволяваха в продължение на 3 дни да не напускам къщата и ми казаха, че имам забрана от Главно следствено управление да не напускам града за неопределено време. Документ не ми бе показан. Не съм се подписвал никъде. Оплаках се писмено на главния прокурор и областния прокурор, но отговор до момента нямам.

На трите изхода на града има постове, които контролират хората на влизане и на излизане. Това са милиционери с коли, които разполагат с моята снимка и данните на колата ми. Същото е и с постовете на автогарата и на гарата. В момента, в който изляза с колата от нас, започват да ме следят. c. Забраната за напускане на населеното място ми беше съобщена от районно управление на МВР, от заместник-районният началник Василев.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: